قانون در زبان یونانی از کانون به معنی قاعده و ترتیب اتخاذ شده است و منظور از آن قواعد کلی است که بطور یکسان بر یک سلسله از امور شمول داشته باشد. مانند قانون عرضه و تقاضا در اقتصاد و یا قانون جاذبه در علوم طبیعی. منظور از قانون در اصطلاح عبارت است از احکام […]
قانون در زبان یونانی از کانون به معنی قاعده و ترتیب اتخاذ شده است و منظور از آن قواعد کلی است که بطور یکسان بر یک سلسله از امور شمول داشته باشد. مانند قانون عرضه و تقاضا در اقتصاد و یا قانون جاذبه در علوم طبیعی. منظور از قانون در اصطلاح عبارت است از احکام و مقررات الزام آور که توسط مقامی که اختیار قانونگذاری دارد وضع و به موقع اجرا گذارده شود. قانون در معنی اخص قواعدی است که با رعایت تشریفات معین از طرف قوه مقننه وضع میگردد و در معنی عام شامل مصوبات قوه مقننه و دولت میباشد.
انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا انتخاباتی بود که در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ همزمان با انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری ایران برگزار شد و منتخبین دوره ششم شورای شهر مریوان در بلاتکلیفی کامل به سر می برند نه اینکه وزارت کشور تائید می کند حضورشان و نه رسما لغو انتخابات را اعلام می دارد و شهر مریوان الان شهری بی قانون است به این معنی که شهر بدون انتخاب شهردار اداره می گردد و مسئولین امر هم پنبه به گوش خود را به خواب زده اند؛ گوئی این شهر و شهروندانش لایق شهری پاک و خدمات شهری را ندارند.
از وظایف اصلی شوراهای شهر؛ انتخاب شهردار است و الان مریوان شهری است با شورای سردرگم و بدون شهردار منتخب، شهرداریها مهمترین نهاد خدمتگزاری به مردم می باشند. نوسازی و زیباسازی یکی از اهداف عمده طرحهای توسعه شهریست و برداشت هر فردی از هویت یک جامعه پیش از آشنایی با فرهنگ آن شیوه معماری و شهرسازی و دیگر پدیده هایی که از طریق بصری می تواند متجلی گردد، می باشد.
بنابراین شهرداری ها باید با در نظرگرفتن عوامل و اجرای اهداف نسبت به ساماندهی، زیباسازی و آینده نگری شهرها همت نمایند. تجربه سالیان اخیر به خوبی نشان داده است که شهرداریها در خط اول تحولات اقتصاد ملی قرار دارند. این نقش بیش از آنکه ناشی از توسعه شهرنشینی باشد از آنجا گسترش یافته که بطور کلی مدیریت شهری قالب اجرائی مدیریت ملی را یافته و با کنش های گوناگون خود به عنوان یکی از مهمترین واسطه میان مردم و دولت عمل می کنند بطور کلی شهرداریها در اهداف طرح آمایش سرزمین در رابطه با جامعه شهری چنین عمل می کنند:
۱-برقراری سلسله مراتب مناسب در سطح بندی شهری
۲-تعیین سقف توسعه پذیری شهرها با توجه به امکانات و محدودیتها
۳-ایفای نقش هدایت روند توسعه منطقه ای از طریق ترکیب با محورهای توسعه و ایجاد یک شبکه شهری منسجم
۴-پشتیبانی مناسب از جامعه روستائی تحت پوشش حمایت های لازم برای توسعه کشاورزی و بهره برداری از منابع طبیعی
۵-تأمین و گسترش تجهیزات خدماتی و رفاهی
شهر مرزی مریوان با داشتن بیشترین ظرفیت توریسم، با داشتن مدیریتی ناشایست به صورت کلافی سردرگم و اکثر خیابانهای این شهر به صورت جاده جنگی است و ثمره حضور مرز رسمی برای مردم این شهر کولبری است و منفعت اقتصادی این مرز ویرانی جاده های شهری است. البته وضعیت جاده های برون شهری مریوان قابل بیان نیست از شهر مریوان به سمت سنندج حدود ۱۰ کیلومتر از جاده جدید به صورت نامناسب است و اگر راننده ای غریبی به این شهر سفر کند بدون شک با داشتن سرعتی بالا هر لحظه باید منتظر بروز حادثه ای بود. البته مشکل جاده جدید فقط این مورد نیست از ورودی جاده از شهر شویشه تا روستای تیزتیژ خبری از خط کشی جاده ای وجود ندارد و کل مسیر جاده جدید خبری از محافظ های امنیتی جاده ای نیست و خانم نماینده و همراهانش با افتخار بیان میدارند که جاده کش شهر مریوان هستند. خانم قاسمی پور به جای فامیلی بازی کمی هم به فکر شهر باشید. مریوان سرگردان و شما هم بلاتکلیف هستید چرا به فکر حل مشکلات شهری نیستید؟ چرا تکلیف شورای شهر مریوان را مشخص نمی کنید؟ بدون شک عدم پیگیری شما این باور را در اذهان عمومی ایجاد می کند که شما خواهان حضور برادرتان همچنان در جایگاه شهردار هستید و مردم و شهر برای شما بی معنی است.
- نویسنده : شورش عزیزی