آلمان در حال تسهیل صدور ویزا برای مردم مناطق زلزله زده شمال و غرب کردستان، سوریه و ترکیه است. این ویزا ۹۰ روز اعتبار دارد و برای افرادی است که خانواده آنها در آلمان هستند.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان گفت: «دولت آلمان میخواهد به خانوادههایی که در آلمان زندگی میکنند و اقوامشان در اثر زلزله آسیب دیدهاند، کمک کند اگر جایی برای زندگی ندارند یا نیاز به درمان دارند، بتوانند آنها را به طور موقت بازگردانند.»
بربوک گفت: “وزارت خارجه و کشور تیم ویژه ای تشکیل داده اند که اکنون شروع به کار خواهند کرد. هدف این است که بدون بوروکراسی برای قربانیان روادید صادر شود. ما تعداد کارکنان سفارتخانه های ترکیه را افزایش داده و ساعات کاری را تغییر داده ایم.”
وزارت کشور روز شنبه اعلام کرد: به هر کسی که در اثر زلزله در ترکیه و سوریه آسیب دیده و خانواده آنها در آلمان هستند ویزای سه ماهه داده می شود.
نانسی ویزر، وزیر کشور آلمان گفت: «این کمک موقتی و مختص این وضعیت اضطراری است و به خانوادههای مناطق ویرانشده ترکیه و سوریه اجازه میدهد تا با خانوادهها و بستگان خود در آلمان متحد شوند». وی گفت: ما می خواهیم بدون هیچ بروکراسی برای افراد آسیب دیده روادید صادر کنیم تا بتوانیم وضعیت روحی مردم را بهبود بخشیم و به آنها کمک کنیم تا تحت درمان قرار گیرند.
بیش از ۲٫۹ میلیون کرد از شمال کردستان و ترک در آلمان زندگی می کنند
در پایان سال ۲۰۱۴، کمتر از ۱۱۸ هزار پناهجوی سوری در آلمان وجود داشت، اما پس از موج پناهجویان در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ و تسهیلات ارائه شده در دوران حکومت آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان به پناهندگان ارائه شد، این تعداد به بیش از این افزایش یافت.
وی گفت: این ابتکار یک ابتکار مشترک وزارت کشور و وزارت خارجه آلمان است و برای صدور روادید سریع با اعتبار سه ماه است.